انواع لنز دوربین و معرفی کاربرد هر کدام در موقعیت های مختلف

اگر یک دوربین DSLR جدید خریده‌اید نیاز به ارتقا لنز آن پیدا خواهید کرد. در ادامه انواع لنز دوربین و کاربرد هر کدام را به صورت مجزا بررسی می‌کنیم و توضیح می‌دهیم که چه لنز برای چه نوع عکس‌برداری مناسب است و در کل چه لنزی بخریم؟

دوربین‌های DSLR مدرن امروزی، هر کدام به لنزهای مختلفی مجهز می‌شوند همچنین گوشی‌های هوشمند نیز به دوربین‌های سه یا چهارگانه مجهز هستند که در ترکیب دوربین هر کدام لنزهای متفاوت به کار گرفته شده است. اما از کجا بدانیم که چه لنزی برای عکاسی ما مناسب است.

آیا می‌خواهیم از صحنه‌های دور دست عکس بگیریم، آیا از کوچک‌ترین اشیا عکس‌برداری می‌کنیم ، آیا تصاویر پرتره می‌گیریم و یا از مناظر عکاسی می‌کنیم؟ هر کدام از این موقعیت‌ها نیاز به عکاسی با لنز متفاوت دارد و انواع لنز دوربین نیز در این میان برای انتخاب و گزینه وجود دارند که می‌توانید از آن‌ها بهره بگیرید.

با ما همراه باشید تا انواع لنز دوربین برای عکاسی در موقعیت‌های مختلف را بررسی کنیم.

انواع لنز دوربین

ابتدا تفاوت عمده هر لنز را توضیح می‌دهیم و این که چگونه یک لنز نام گذاری می‌شود.

تفاوت انواع لنز دوربین در فاصله کانونی آن‌ها است که نشان می‌دهد یک لنز عریض است یا می‌تواند از اشیا کوچک عکس بگیرد. فاصله کانونی به میلی‌متر سنجیده شده و یا ثابت است (مثلا 35 میلی‌متر) یا متحرک و در یک محدوده خاص(مثل 50 تا 200 میلی‌متر).

فاصله کانونی به طور کلی میزان قابلیت بزرگنمایی لنز را نشان می‌دهد. یک لنز با فاصله کانونی 300 میلی‌متر می‌تواند تصاویر بسیار دور دست‌تری نسبت به یک لنز 24 میلی‌متری ثبت کند.

چشم انسان نیز یک لنز است که فاصله کانونی 27 تا 50 میلی‌متری دارد. یعنی زمانی که شما در یک لنز 27 تا 50 میلی‌متری نگاه کنید ، انگار با چشم واقعی محیط را می‌بینید.

باید این نکته را به خاطر داشته باشید که میزان اندازه سنسور لنز شما نیز می‌تواند در فاصله کانونی تاثیر مستقیم بگذارد. برخی از لنزها با فاصله کانونی‌های تنظیم شده عرضه می‌شوند اما برخی دیگر این قابلیت را ندارند و شما باید به صورت دستی این میزان را تنظیم کنید.

لنز واید یا عریض با زاویه دید بالا

انواع لنز دوربین ، لنز واید

به طور خلاصه ، یک لنز واید می‌تواند میزان دید وسیع‌تری از یک منظره یا محیط را عکس‌برداری کند.

یک لنز واید معمولی، فاصله کانونی 24 تا 35 میلی‌متر در یک فریم کامل دارد. لنزهای اولترا واید که زاویه دید بیشتری نیز دارند دارای فاصله کانونی کمتر از 24 میلی‌متر هستند.

لنزهای واید با زاویه دید بالا یک عمق میدان بسیار جالب ایجاد می‌کنند به طوری که اشیا مرکزی را به سمت جلو می‌آورند و پس زمینه را به عقب می‌رانند.

بنابراین در تصاویر با زاویه دید بالا بهترین روش برای عکس‌برداری استفاده از یک شی در تصویر است به صورتی که میزان زاویه دید بیشتر دیده شود.

لنزهای واید همچنین خطوط را شکسته و منحنی نشان می‌دهند. حتی زمانی که از خط افق با یک لنز عریض عکس‌برداری کنید، این خط کاملا منحنی خواهد شد.

انواع لنز دوربین ، لنز واید

شاید از خود بپرسید پس کارایی لنز واید چیست؟

هر چه زاویه دید بیشتری روی یک عکس داشته باشید می‌توانید عناصر بیشتری را درون یک عکس جای دهید. این نوع لنزها برای منظره، عکاسی از آسمان، عکس‌های دست جمعی و همچنین تصاویر معماری بسیار مناسب هستند. همچنین شما می‌توانید یک اتاق کوچک را در یک لنز واید به صورت یک اتاق بزرگ‌تر عکاسی کنید.

انواع لنز دوربین ، لنز واید

لنز کیت

زمانی که یک دوربین DSLR می‌خرید حتما یک لنز Kit استاندارد به همراه آن عرضه می‌شود. این لنزها برای بزرگنمایی به کار گرفته می‌شوند و فاصله کانونی 35 تا 70 میلی‌متری دارند.

انواع لنز دوربین ، لنز کیت

لنزهای کیت یکی از پرکاربردترین لنزهای موجود در بازار هستند، چرا که فاصله کانونی متوسطی دارند و برای انواع کاربردها نیز مورد استفاده قرار می‌گیرند. لنز کیت یکی از انواع لنز دوربین است که می‌توان از آن به عنوان لنز تله فوتو و یا لنز واید بهره گرفت.

این لنز برای عکاسی از اشیا با فاصله متوسط یا کم از دوربین مورد استفاده قرار می‌گیرد. اگر قصد سفر دارید بهترین لنز از انواع لنز دوربین ، لنز کیت است که هم قابلیت حمل آسان دارد و هم از آن می‌توان برای موقعیت‌های مختلف استفاده کرد.

لنزهای تله فوتو و سوپر زوم

اگر نیاز به عکاسی با میزان بزرگنمایی زیاد و تصویربرداری از فواصل دوردست دارید، از لنزهای تله فوتو و سوپر زو استفاده کنید.

از انواع لنز دوربین ، لنز تله فوتو و سوپر زوم فاصله کانونی دود 70 میلی‌متر دارند. لنزهای سوپر زوم می‌توانند محدوده وسیعی از فاصله کانونی را عکاسی کنند. به طور مثال یک لنز سوپر زوم معمولی فاصله کانونی 55 تا 200 میلی‌متر دارد.


بیشتر بخوانید:


البته شما می‌توانید لنزهای سوپر زوم با فاصله کانونی 5000 میلی‌متر نیز خریداری کنید اما قیمت بالایی دارند و فقط برای موارد خاص مورد استفاده قرار خواهند گرفت. اگر در زمین فوتبال به دوربین عکاس‌ها توجه کرده باشید، لنزهای بسیار قطور و بزرگی دارند که همین لنزهای سوپر زوم هستند.

از لنزهای تله فوتو و سوپر زوم 70 تا 300 میلی‌متر به عنوان عکاسی از فواصل دور استفاده می‌شود. اگر می‌خواهید از اجسام دور دست، حیوانات وحشی، افراد در بین جمعیت زیاد و یا ستارگان عکاسی کنید، این لنزها بسیار کاربری خواهند بود.

لنز سوپر زوم کانن

یک لنز تله فوتو یا سوپر زوم به عکاس کمک می‌کند تا تصاویر را به صورت فاصله واقعی ثبت کنند. به طور مثال اگر به تصویر زیر توجه کنید، حس می‌کنید که فاصله 2 یا 3 متری از حیوان دارید، اما احتمالا تصویر از فاصله 200 تا 300 متری گرفته شده است.

نکته قابل توجه دیگر در مورد لنز تله فوتو امکان ثبت تصاویر پرتره بسیار جذاب است به صورتی که پس زمینه به طور کامل مات شده و فقط جسم مورد نظر قابل دید خواهد بود.

لنز ماکرو

انواع لنز دوربین ، لنز ماکرو

لنزهای ماکرو از انواع لنز دوربین هستند که می‌توان به وسیله آن‌ها از اجسام بسیار کوچک با فاصله کم عکاسی کرد. این نوع لنز می‌تواند عکس‌هایی را به ثبت برساند که هیچ چشم غیرمسلحی نمی‌تواند آن را ببیند.

از لنز ماکرو می‌توان برای عکاسی از گل و گیاه ، حشرات، موجودات بسیار کوچک و یا اشیا خیلی ریز عکاسی کرد.

هر جسمی که شکل خاص داشته و از عناصر بسیار کوچک تشکیل شده باشد( مثل انواع الیاف، خاک، چوب و غیره) هدف اصلی عکاسی با لنز ماکرو است. این لنز هم از انواع لنز دوربین بوده که عمق میدان بسیار عالی ایجاد می‌کند.

لنز اصلی Prime

لنزهای پرایم از جمله وسایل کاربردی هر عکاس هستند. این نوع لنزها دارای فاصله کانونی ثابت بوده و در مدهای مختلف واید و تله فوتو یا معمولی قابل خریداری است.

به علت ثابت بودن فاصله کانونی و اجزا درونی لنزهای پرایم، این نوع لنز را برای عکاسی با کیفیت بسیار بالا استفاده می‌کنند. یکی از پرکاربردترین صحنه‌های عکاسی برای این نوع لنز، عکاسی پرتره است.

لنزهای پرایم دارای دیافراگمم سریعتر هستند به این معنی که می‌توان با آن‌ها در نور کم نیز تصاویر بسیار حرفه‌ای ثبت کرد.

دیافراگم سریع‌تر همچنین کمک می‌کند که عمق میدان بسیار بالایی را در هر تصویر بتوانید ثبت کنید.

یکی از بهترین نوع لنز پرایم، لنزهایی با فاصله کانونی 50 میلی‌متر هستند. البته برای عکاسی پرتره بهتر است که یک لنز 85 میلی‌متر فول فریم خریداری کنید.

چه لنزی بخریم؟

اگر یک دوربین حرفه‌ای خریداری کرده‌اید، بهتر است چند نوع لنز با فاصله کانونی‌های مختلف نیز در کنار آن تهیه کنید. به طور مثال یک لنز پرایم واید، یک لنز کیت و یک لنز سوپر زوم 50 تا 300 میلی‌متر می‌تواند بهترین گزینه‌های خرید لنز باشد.

البته در خرید گوشی هوشمند نیز به لنز دوربین حتما توجه داشته باشید. هر گوشی هوشمند دارای لنز اصلی، لنز تله فوتو، لنز واید ، لنز بوکه و سایر لنزها می‌شود. بر اساس نیازی که دارید سعی کنید گوش خریداری کنید که دارای لنز کاربردی شما باشد. مثلا اگر می‌خواهید از اجسام دور دست عکس بگیرید، گوشی هوشمندی خریداری کنید که لنز تله فوتو داشته باشد.

منبع: MAKEUSEOF

  • facebook
  • googleplus
  • twitter
  • linkedin
  • linkedin
  • linkedin
قبلی «
بعدی »

زندگی آرزویی است که در زمان حال ، به داشتن آن فکر می کنیم. آرزوها را بزرگتر کنیم تا داشته هایمان بیشتر شود.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

پربازدیدترین مقالات

راهنمای خرید

آموزش و ترفند

بهترین اپلیکیشن ها

لینک های مفید

برای دانلود دوره کامل هک حرفه ای موبایل ، کلیک کنید