علت داغ شدن گوشی و روش های جلوگیری از آن

علت داغ شدن گوشی

اگر گوشی شما داغ می‌کند، یا از آن زیاد استفاده می‌کنید یا برنامه‌ای روی آن نصب کرده‌اید که خودتان هم خبر ندارید. علت داغ شدن گوشی و روش‌های جلوگیری از داغ کردن گوشی را در ادامه بررسی خواهیم کرد.

آیا شما از برنامه‌های زیادی به طور هم‌زمان استفاده می‌کنید؟ ویدیو به صورت آنلاین تماشا می‌کنید یا گوشی شما به صورت خودبه‌خود داغ می‌شود؟ بعضی اوقات حتی از داغی زیاد احتمال دارد گوشی خاموش شود. اما خب راه حل چیست؟

علت داغ شدن گوشی رو روش‌های جلوگیری از آن

به طور معمول داغ کردن گوشی زمانی رخ می‌دهد که از آن زیاد استفاده شود و یا این که سیستم‌های اتصالاتی آن مثل بلوتوث، جی‌پی‌اس ، ان اف سی زیاد از حد روشن بمانند.

شاید اتفاق افتاده باشد که در صورت داغ شدن گوشی شما برنامه‌ها را بسته باشید یا گوشی را ری استارت کنید. شاید هم در گوگل به دنبال علت و دلیل داغ کردن گوشی بگردید.

هر زمان که با این مشکل برخورد می‌کنید، دلایلی از این مساله جلوی چشمتان می‌آید.

  • نور صفحه نمایش تا آخرین حد خود است.
  • اتصالات شما به مدت زیادی متصل بوده‌اند.
  • زمان بیش از حد با گوشی بازی کرده‌اید.

تنظیمات کیفیت فیلمبرداری - داغ شدن گوشی

البته در حال حاضر گوشی‌های جدید با چنین کارهایی داغ نمی‌شوند، چرا که پردازنده‌های نسل جدید سیستم‌های بهینه سازی دارند تا مصرف را پایین آورده و از داغ شدن گوشی جلوگیری کنند.

ابتدا باید بررسی کنید که گوشی شما واقعا “داغ” شده باشد. گرم شدن گوشی تا یک دمای مشخص آسیب جدی به گوشی وارد نمی‌کند اما اگر واقعا داغ شده باشد باید حتما به داد آن برسید!

فیلم‌برداری با کیفیت بالا به مدت طولانی موجب داغ کردن گوشی می‌شود

گوشی‌های جدید اکثرا می‌توانند با کیفیت بالا فیلم‌برداری کنند. البته همه گوشی‌های هوشمند قابلیت فیلم‌برداری در حد 4K را ندارند، اما فیلم‌برداری با کیفیت بالاتر از فول اچ دی به مدت طولانی می‌تواند باعث داغ شدن گوشی شود. این نوع داغ شدن به موارد زیر مرتبط است:

  • نرخ فریم تصویربرداری و میزان وضوح
  • میزان روشنایی صفحه نمایش
  • دمای محیط

به طور مثال من اخیرا با دوربین سلفی گوشی خودم فیلم‌برداری کردم و خیلی زود گوشی داغ شد و گوشی اخطار گرم شدن بیش از حد ارسال کرد.

در این حالت گوشی من داخل قاب چرمی قرار داشت و همچنین مستقیم با نور خورشید در تماس بود. در این شرایط با 20 دقیقه فیلم‌برداری با بالاترین کیفیت ، هیچ شکی نیست که گوشی داغ می‌کند.

بنابراین شرایط محیطی، میزان نور صفحه نمایش، و نوع عملکردی که از گوشی می‌گیریم یکی از دلایل داغ شدن بیش از حد آن است.

کاهش سرعت گوشی و داغ شدن

بدافزارها روی دستگاه‌های اندرویدی می‌توانند باعث کاهش سرعت و داغ شدن گوشی شود. به طور کل بدافزارها برای از کار انداختن کارایی اصلی گوشی و آسیب رساندن به آن ساخته می‌شوند.

اگر برنامه‌هایی را خارج از سورس های اصلی مثل گوگل پلی دانلود کنید، تضمین عدم وجود بدافزار یا ویروس روی آن‌ها وجود نخواهد داشت، بنابراین احتمال دارد که علت داغ کردن گوشی ، ویروس باشد.

برای از بین بردن ویروس روی سیستم می‌توانید از بهترین آنتی‌ویروس‌های اندرویدی مثل Dr.weblight استفاده کنید.

لینک دانلود آنتی‌ویروس Dr weblight

آیا کاور گوشی باعث داغ کردن آن می‌شود؟

کاور گوشی - داغ شدن گوشی

کاور گوشی نیز می‌تواند یکی از عوامل داغ شدن آن باشد. بسیاری از کاورها از پلاستیک ساخته شده‌اند، حتی آن‌هایی که به اسم چرم فروخته می‌شوند، مقادیر زیادی پلاستیک دارند. این کاورها باعث داغ کردن گوشی شده و نمی‌گذارند که هوا در قسمت پردازنده آن ردوبدل شود.

گوشی به صورت خودکار در زمان داغ شدن، تنظیمات را بهینه می‌کند، اما به صورت خارجی نیاز به محیط با دمای معمولی نیز دارد. وجود کاورهای سنگین و حجیم روی گوشی هوشمند باعث می‌شوند تا جریان هوا به خوبی روی سخت‌افزار جا به جا نشود و در زمان کار کردن با آن، گوشی داغ کند.


بیشتر بخوانید:


البته حذف کاور از گوشی توصیه نمی‌شود، بلکه سعی کنید از کاورهایی استفاده نمایید که حداقل میزان پلاستیک موجود را داشته باشند و همچنین در عین مقاومت بالا، نازک‌تر باشند تا سیستم بتواند از هوای اطراف برای خنک شدن استفاده کند.

باتری و کابل شارژر گوشی را امتحان کنید

یکی دیگر از دلایل داغ شدن گوشی می‌تواند باتری یا کابل شارژر آن باشد.

اگر گوشی قدیمی دارید که تا به حال بیش از چندین و چند بار بیش از حد آن را شارژر کرده باشید( بهتر است هیچ وقت گوشی را بعد از 100 درصد شدن داخل شارژ قرار ندهید) احتمال داغ کردن آن بسیار زیاد می‌شود.

باتری گوشی - داغ شدن گوشی

اگر گوشی در زمان شارژ شدن نیز بیش از حد داغ شود، احتمال دارد که باتری مشکل پیدا کرده و به صورت صحیح شارژ نمی‌شود، بنابراین گوشی داغ می‌کند. البته در این حالت ابتدا کابل شارژر خود را عوض کنید و اگر مشکل حل نشد، به سراغ تعویض باتری بروید.

آیا وای فای باعث داغ شدن گوشی می‌شود؟

البته خود وای فای در حالت معمولی گوشی را داغ نمی‌کند اما اگر بیش‌ازاندازه از آن کار بکشید، صد در صد دلیل اصلی داغ شدن گوشی خواهد بود.

بسیاری از کاربران از وجود برنامه‌هایی که در پس‌زمینه گوشی از منابع مثل پردازنده ، اینترنت و وای فای استفاده می‌کنند، خبر ندارند. این برنامه‌ها به خودی خود نیز باعث افزایش استفاده منابع و در نتیجه افزایش دمای گوشی می‌شوند.

در اندروید های نسخه قدیمی‌تر، برنامه Greenify app تشخیص می‌داد که کدام اپلیکیشن ها در حال استفاده بیش از حد از منابع گوشی هستند. در گوشی‌های هوشمند جدید، به صورت پیش‌فرض نرم‌افزارهایی وجود دارند تا باتری را بهینه سازی کرده و از اجرای برنامه‌های پس‌زمینه به صورت غیرمجاز جلوگیری کنند.

البته می‌توانید به صورت دستی نیز اینترنت پس‌زمینه خود را خاموش کنید. برای این کار به بخش تنظیمات گوشی بروید، سپس بخش برنامه‌ها و قسمت All apps و برنامه مورد نظر را انتخاب کنید. در قسمت تنظیمات ، Data Usage را لمس کرده و گزینه Background data را در همان صفحه تنظیمات اپلیکیشن خاموش کنید. البته شما می‌توانید گزینه Force Stop را نیز برای لغو برنامه و عملکرد آن لمس نمایید.

این عملکرد می‌تواند استفاده برنامه از منابع را در پس‌زمینه لغو کند و دمای گوشی را کاهش دهد.

روش‌های خنک کردن گوشی و افزایش کارایی آن

روش‌های زیر می‌تواند در زمان داغ شدن گوشی بسیار کارآمد باشد:

  • کاور گوشی را باز کنید
  • گوشی را به حالت پرواز یا Airplane mode ببرید تا تمام اتصالات قطع شود.
  • گوشی را در محلی خنک‌تر بگذارید.
  • اگر می‌توانید گوشی را در برابر فن، پنکه یا کولر قرار دهید.
  • میزان روشنایی نور صفحه را کم کنید.

زمانی که این مراحل را انجام دادید، روش‌های زیر را برای جلوگیری از گرمایش بیش از حد گوشی پس از آن، انجام دهید.

  • از مد ذخیره نیرو گوشی یا Power Saving استفاده کنید.
  • گوشی را پاک‌سازی کنید و آنتی‌ویروس نصب نمایید.
  • استفاده از وای فای، اینترنت شبکه، هات اسپات ، بلوتوث و جی‌پی‌اس را تا حد ممکن پایین بیاورید.

با این روش‌ها نه‌تنها گوشی شما دیگر داغ نمی‌شود، بلکه عمر و کارایی آن نیز افزایش پیدا خواهد کرد.

منبع: MAKEUSEOF

  • facebook
  • googleplus
  • twitter
  • linkedin
  • linkedin
  • linkedin
قبلی «
بعدی »

زندگی آرزویی است که در زمان حال ، به داشتن آن فکر می کنیم. آرزوها را بزرگتر کنیم تا داشته هایمان بیشتر شود.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

پربازدیدترین مقالات

راهنمای خرید

آموزش و ترفند

بهترین اپلیکیشن ها

لینک های مفید

برای دانلود دوره کامل هک حرفه ای موبایل ، کلیک کنید